Webring Regionieuws van de brandweerkorpsen in Zuid-Limburg wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Kazerne Eijsden

Kazerne Geleen

Eenheid Gulpen Wittem

Kazerne Maastricht

Kazerne Meersen

Kazerne Onderbanken

Kazerne Parkstad-Limburg

Kazerne Schinnen

Kazerne Sittard

Kazerne Stein

Kazerne Vaals

Kazerne Valkenburg a/d Geul

 


17-12-08 Maastricht, Grote ravage na ongeval op A2
Maastricht - Op de A2 tussen Maastricht en Eijsden ontstond vanavond rond 19.30 uur een aanrijding waarbij tussen de 10 en de 15 auto's betrokken waren.

Een vrachtauto vatte even daarvoor om nog onbekende reden vlam, en tussen het achteropkomend verkeer ontstond een aanrijding. Twee bestuurders raakten daarbij lichtgewond.

 

Meer info en foto's op Kazerne Maastricht

08-11-08 Hoensbroek, Gevaarlijke situatie bij uitslaande brand
Hoensbroek - Zaterdagavond om 21:32 uur werd uitgerukt voor een melding van een binnenbrand op de Komerd in Hoensbroek. Uit de eerste meldingen kon niet worden opgemaakt wat er precies aan de hand was.

Even later kwamen meerdere meldingen binnen, en wist de alarmcentrale aan de aanrijdende voertuigen te melden dat het er ''behoorlijk'' zou brandden. Bij aankomst van de eerste tankautospuit sloegen de vlammen al door het dak naar buiten

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

10-09-08 Heerlen, Pelotonbrand Woonboulevard
Heerlen - Woensdagochtend om 04:58 uur werd uitgerukt voor een handgedrukte brandmelding (A1 alarm) bij woonwinkel Oase op de woonboulevard in Heerlen.

Bij aankomst van de tankautospuit van Heerlen bleek er sprake van een uitslaande brand aan de achterzijde van het pand. De bevelvoerder besloot direct op te schalen naar middelbrand en het grootschalig waterstransport (WTS-2500) op te starten. In overleg met de aanrijdende OvD werd besloten door te schalen naar grote brand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

22-06-08 Hoensbroek, Middelbrand na blikseminslag
Hoensbroek - Zondagavond om 19:43 uur werd uitgerukt voor een binnenbrand op de Harmoniestraat in Hoensbroek. Bij aankomst bleek er sprake van een uitslaande brand. Ook stond het dak van de buren gedeeltelijk in brand. De Officier van Dienst schaalde direct op naar middelbrand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

08-06-08 Hoensbroek, Fikse brand op industrieterrein
Hoensbroek - Zondagochtend om 06:47 uur werd uitgerukt voor een uitslaande brand in een autobedrijf aan de Economiestraat In Hoensbroek. De brand werd gemeld door een toevallig passerende brandweerman. In overleg met de alarmcentrale werd besloten direct op te schalen naar middelbrand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

08-06-08 Doenrade, Middelbrand voetbalkantine RKVV
Doenrade - Van zaterdag op zondagnacht brandde nagenoeg de kantine van de voetbalclub RKVV Doenrade geheel uit.

Door een goed gecoördineerde inzet van de blusploegen Schinnen en Parkstad kon het gedeelte van de kleedruimtes en een klein gedeelte van de kantine bespaard blijven. Desondanks zal de kantine als verloren moeten worden beschouwd.

 

Meer info en foto's op Brandweer Schinnen

25-05-08 Parkstad-Limburg, Druk weekend voor Brandweer Parkstad-Limburg
Parkstad-Limburg - Eén grote brand in Kerkrade, assistentie bij een grote brand in Sittard, Eén middelbrand in Voerendaal en diverse binnenbrandden. Brandweer Parkstad-Limburg had het er afgelopen weekeind maar druk mee.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

24-05-08 Sittard, Grote brand Van Stralen-Sica
Sittard- Zaterdag 24 mei 2008 heeft er in Sittard een grote brand gewoedt bij afvalrecyclingsbedrijf Van Stralen-Sica. Een bedrijf waar een dergelijk incident al meerdere keren heeft plaatsgevonden.

 

Meer info en foto's op Brandweer Sittard

06-05-08 Sibbe, Middelbrand
Sibbe- Dinsdagmiddag om 14.34 uur rukte brandweer Valkenburg a/d Geul uit voor een binnenbrand in een woonhuis aan de Sibberkerkstraat 73 te Sibbe, gemeente Valkenburg a/d Geul.  Ter plaatse bleek de brand uitslaand te zijn.

 

Meer info en foto's op Brandweer Valkenburg

14-04-08 Brunssum, Dode en gewonden bij ongeval N276
Brunssum - Bij een verkeersongeluk op de provinciale weg tussen Brunssum en Sittard is maandagavond omstreeks 21:00 uur een 41-jarige vrouw uit Übach-Palenberg om het leven gekomen.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

10-04-08 Sittard, Middelbrand in Odaflat
Sittard - Donderdagavond werd de brandweer van Sittard gealarmeerd voor een binnenbrand in de renovatieflat aan de Odasingel.

Bij aankomst van alle gealarmeerde voertuigen was al snel duidelijk dat er meerdere brandhaarden waren, op meerdere bouwlagen

 

Meer info en foto's op Brandweer Sittard

01-04-08 Gronsveld, Grote brand
Maastricht - Dinsdagmorgen om 03.30 uur rukte de Maastrichtse brandweer uit voor een binnenbrand naar de Gronsvelderweg in Gronsveld. In een aldaar gelegen loods van een autohandelaar/autosloper zou het behoorlijk branden. Uit voorzorg werd er al meteen opgeschaald naar middelbrand zodat ook de tweede tankautospuit onderweg ging. Bij aankomst bleek dat het inderdaad behoorlijk brandde in een loods alwaar drie bedrijven gevestigd waren.

 

Meer info en foto's op Brandweer Maastricht

23-03-08 Hoensbroek, 200 mensen geëvacueerd bij brand 
Hoensbroek - Zondagmiddag rukte de tankautospuit van Brunssum uit voor een automatische brandmelding op de Markt in Hoensbroek. Bij aankomst bleek er daadwerkelijk sprake van een fikse binnenbrand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

21-03-08 Brunssum, brand in leegstaand asielzoekerscentrum
Brunssum - Vrijdagavond om 23:52 uur werd uitgerukt voor een binnenbrand in het leegstaande klooster Huize Tieder aan de Groeneweg. Het complex deed jarenlang dienst als asielzoekerscentrum.

Bij aankomst bleek er sprake van een fikse rookontwikkeling uit het dak. Meteen werd opgeschaald naar middelbrand. Gezien de complexiteit van het pand (groot, moeilijk toegankelijk & gevaarlijk) werd opgeschaald naar grote brand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

20-03-08 Oirsbeek, Dodelijk aanrijding, Middel HV
Oirsbeek - Donderdag in de avondspits komen 2 slachtoffers te overlijden na een verkeersongeluk op de Provincialeweg Zuid t.h.v. de Molenweg te Oirsbeek.

Kort na de eerste meldingen wordt er opgeschaald naar middel hulpverlening aangezien er meerdere slachtoffers bij betrokken zijn.

Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak hiervan is en de politie zoekt daarbij getuigen van dit ongeval.

Meer info en foto's op Brandweer Schinnen

16-03-08 Hoensbroek, brand in leegstaande school
Hoensbroek - Zondagavond heeft een uitslaande brand gewoed in een leegstaande school aan de Zandstraat in Hoensbroek. De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens de verkenning werden de manschappen geconfronteerd met een 2de brandhaard.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

21-02-08 Hoensbroek, Uitslaande brand
Hoensbroek - In de nacht van woensdag op donderdag is rond 00.20 uur brand uitgebroken in een garagebox aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek.

Bij deze brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand breidde zich snel uit en legde achtereenvolgens twee andere garageboxen en enkele erboven en erachter gelegen ruimtes in de as.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg

13-01-08 Landgraaf, Fikse buitenbrand op stortplaats
Landgraaf - Zondagavond om 23:37 uur rukte de tankautospuit van eenheid Heerlen uit voor een buitenbrand op de Brunssummerweg in Landgraaf. Bij aankomst bleek de juiste locatie, de  stortplaats aan de Europaweg noord te zijn. Gezien de omvang van de brand werd opgeschaald naar middelbrand.

 

Meer info en foto's op Brandweer Parkstad-Limburg
Copyright foto's - Op de bovenstaande foto's is copyright van toepassing. Het is verboden foto’s over te nemen tenzij hiervoor schriftelijk, toestemming is verleend door de auteursgerechtigden.